LOGO
Pembekal, Pengedar Buku Teks, Buku Rujukan Sekolah KBSR/KBSM,
Majalah, Jurnal, Barangan Cenderamata, Pelbagai Terbitan Ilmiah DBP
dan Penerbitan Swasta.
Pengurusan Kualiti Makanan Halal
Pengurusan Kualiti Makanan Halal
SKU: 9789834901370
+ Tambah ke Senarai Permintaaan

PENULIS / PENYELENGGARA:  Norazilawati Md Dahlal

ISBN:  9789834901370

HALAMAN:  113

TAHUN CETAKAN:  2015

Senarai Harga | RM 15.00
Harga Jualan | RM 12.00
Kuantiti 
 

SINOPSIS:

Pengurusan pembangunan berteraskan Islam merupakan mekanisme baru dalam pengurusan kualiti termasuklah kualiti makanan halal. Apabila meneliti isu integriti pengurusan kualiti makanan halal, usaha untuk memperkasakan ekonomi negara melalui industri makanan halal dilihat mempunyai halangan dan kekangan. Buku ini mengetengahkan isu-isu yang lazimnya berlaku dalam bidang pengurusan. Ia dilihat penting apabila institusi Islam seperti institusi yang terlibat dalam pengurusan kualiti makanan halal masih berlaku kemelut yang bakal mencemarkan ajaran Islam. Penghasilan makanan yang tidak tulen kehalalannya juga bakal meninggalkan kesan negatif kepada pembentukan akhlak dan jiwa seorang Muslim. Namun, menyedari hakikat pembangunan industri makanan telah didominasi oleh pengusaha bukan Islam, bagaimanakah pelaksanaan pengurusan kualiti makanan halal ini dapat dilaksanakan dengan menepati kehendak dan inti pati Islam? Buku ini merupakan sumbangan kecil hasil penyelidikan secara teoretikal yang dilakukan ke atas pelaksanaan Standard Halal MS1500:2009. Bagi melengkapkan keperluan sistem kualiti makanan dan memenuhi fardu kifayah bagi umat Islam, satu pendekatan baru akan diketengahkan dalam perbincangan buku ini melalui konsep tasawur Islam sebagai acuan pengurusan pembangunan berteraskan Islam yang dilihat lebih holistik dan komprehensif.

Cara Pembayaran
Ikut Kami
  • Facebook - Koperasi DBP
  • Twitter - Koperasi DBP
  • © 2015 Copyright of Koperasi DBP (M) Berhad. All Rights Reserved
    Designed by: NetBuilder